Lillmusties Kennel
Svensk Lapphund sen 1971
 
 
Hem / Utställning / Utomlands
 

Utställning

Nya Resultat
Sverige
Utomlands
Uppfödar/Avelsg.
Blå Gula Hund


 

 

 

Utomlands

Holland, Leuvarden september 2011 Europa utställningen.


Lillmusties Goliat. Veteran EuropaVinnare 2011. Domare Bo Skalin. 7svenska Lapphundar anmälda.


Lillmusties Loffe Europa Vinnare 2011


Lillmusties Online "Ofta" Europa Vinnare 2011

 

Världs Utställningen i Paris, juni 2011Lillmusties Goliat bästa hane och Veteran Världs Vinnare 2011. Kenneth Edh var domare och 12 svenska lapphundar anmälda. Lillmusties Loffe VärldsVinnare 2011 och bästa hane 2:a. Lillmusties Online "Ofta" tvåa bästa tik.

Dagen innan var det Fransk Vinnare utställning.

Lillmusties Loffe Bäst i rasen och Lillmusties Online "Ofta" Bästa tik. Båda fick då titlen: Fransk Vinnare 2011. Goliat fick vila den dagen :-)

 

Norges Lapphundklubbs utställning i Biri 2010


Det ska synas vart man kommer ifrån :-)


Domare Erna-Britt Nordin dömde fram Loffe till Best in show vinnare.


Tyvärr liten bild men Loffe Bäst i rasen och Lucia bästa tik.


Lillmusties Goliat Best in show veteran vinnare

 

Världs Vinnare utställning i Danmark 2010


3 Världs Vinnare 2010. Renlundens Mustie bästa tik och Världs Vinnare. Liggande och trött,VärldsVinnaren Loffe och längst till vänster, Goliat, Veteran Världs Vinnaren.
Lillmusties Loffe VärldsVinnare 2010 i Danmark samt bäst i rasen.


Lillmusties Goliat Veteran Världs Vinnare 2010

 

Herning, Danska Kennelklubben 8 november 2008

Tyvärr har vi inte några bilder från denna utställning då Gert fick åka själv med våra hundar. Det var Danmarks stora finaltävling, Nordisk Vinnare 2008!
Segern denna dag tog Lillmusties Loffe och på tiksidan tog Lillmusties Lucia vinsten :-)
Nu är de båda Nordisk Vinnare 2008!

Nu är poängräkningen klar i Danmark om Danska Ras Vinnartiteln 2008, det blev Goliat i år igen men i år var det flera som låg bra till: Lucia Lexie samt Loffe :-) alla de tre är Danska Champions i år!

 

Fuglebjerg, Danska spetshundsklubben 1 november
Goliat var endast representerad från Lillmusties idag.Han blev bäst i rasen och intog 3 dje platsen i Best In Show Veteran finalen :-)

 

Rostock, Tyskland 8 oktober

Loffe blev Bästa Hane och Lucia Bästa Tik, cert och cacib till båda två men det krävs lite fler cert för att få titeln Tysk Champion så vi kommer tillbaka och hoppas få träffa lika många trevliga människor igen :-)

UNGERN 2008


Europa utställning i Ungern 4oktober 2008.

Golat vann bäst i rasen samt i den enormt stora gruppfinalen bland alla dessa fina hundar, 50 stycken, så gallrade domaren ut 10 hundar och Goliat var med, helt otroligt :-) Nu tog han bort 2 hundar och vi var fortfarande kvar. Vi sex som fick vara kvar tog domaren extra tid att gå igenom .Han skulle bara placera 4 stycken och det var otroligt spännande då han tackade av nummer sex och som nummer fem tackade han av oss, men helt fantastiskt spännande och roligt, det blev en hel del information om den svenska lapphunden under tiden, speakern hade läst på :-).


Bäst bland tikarna blev Lillmusties Lucia så det blev både BIR och BIM!
Agnes Ganami som var domare dömer mycket även i Sverige och hon gav de båda otroligt fin kritik. Lucia blev även hon Europa Vinnare.

Ungerska Spetshundsklubbens utställning 5 oktober


Även denna dag hade vi framgångar, Goliat vann rasen och fick nu sitt andra cert så han blev Ungersk Champion och även Lucia fick sitt andra cert och blev även hon Ungersk champion :-)


I finalen placerar de tre hundar och det var domare Peter Machentach som dömde och tog fram Goliat som Bäst In Show reserv, alltså andra platsen.Nu blev han även Ungersk Klubbchampion
Denna resa var alltså bara vad man kan önska sig och så fick vi träffa andra svenska lapphundar från andra länder, det är roligt att fler svenska lapphundar visar sig utomland.

Bredsten, Danska Spetshundsklubben 27 september.

Goliat vann rasen samt blev fjärde bästa veteran i Best In Show finalen. Lucia blev Bästa Tik och Loffe bästa hane tvåa.

 

Ballerup, Danska kennelklubben 20 september


Ellinore visar upp Goliat i finalringen som var ensam tävlande från Lillmusties men tog hem segern!

 

Rönne, Danska Spetshundsklubben nationella utst.12 juli


Lillmusties Goliat Best In Show tvåa!

Domare var Karl-Erik Johansson från Sverige.


Lillmusties Goliat Best In Show Veteran!
Vi hade med oss lillmusties Lexie som fick en väldigt fin kritik, exellent och sitt första danska certifikat.


Rönne. Danska Kennelklubben nationella utst. 13 juli


Vi hade med oss Goliat och Lexie även denna dag. Väntans tider då vi var sist upp i ringen.Goliat blev Bäst i Rasen och Lexie blev Bästa tik. Båda fick exellent och Lexie sitt andra danska certifikat, domare var Lisbeth Liljekvist från Sverige.


Goliat fick en hedrande tredje plats i gruppfinalen.

Glada över framgångarna på Bornholm skulle vi ta katamaranen till Ystad på kvällen. När vi kom ner till hamnen så var den INSTÄLLD , den hade seglat in i ett fiskenät så vi kom inte med någon båt förrän 7timmar senare :-( Väl framme i Ystad, fem på morgonen, var vi rätt så trötta men glada över att vi bara hade 3 mil att köra :-)Vi tänkte på dem som hade en bra bit att köra upp i Sverige. Det är fördelen med att bo så långt söderut i Sverige, man har nära till kontinenten....Fler bilder från Bornholm finns på Fotogalleri

KöpenhamnsVinnarutställningen, Brönby 30 juni


Lillmusties Goliat och Lillmusties Lucia BIR o BIM

Nya titlar för Goliat och Lucia: KöpenhamnsVinnare 2008.


Ellinore visade fram Lucia för domare Marit Sunde som gav en mycket fin kritik, exellent. Både Lucia och Loffe går nu i Championklass i Danmark.Loffe fick också fin kritik men blev två efter pappa Goliat.

Anna Grevin har varit så snäll och tagit dessa bilder från Brönby, Tack Anna.

Svendborg, Danska Spetshundsklubben nationella utst. 1 juni


Första gången någon svensk lapphund ställt ut på denna rasgruppsutställning.Det blev en fin presentation av den svenska lapphunden av speakern. Dessutom blev Goliat Best in Show Tvåa efter en siberian husky och före den finska lapphunden.Domare var Jochen Eberhardt från Tyskland och han har dömt svensk lapphund förr.


Goliat ställdes även ut i veteranklass och blev Best in Show veteran tvåa före samma siberian husky och efter den finska lapphunden.Domare var Hassi Assenmacher-Feyl från Tyskland, även denna domare har dömt svensk lapphund förr.

Lillmusties Loffe blev Bästa hane tvåa med cert och Lucia blev bästa tik med cert.

 


Denna dag blev alltså Lillmusties Loffe och Lillmusties Lucia Danska Champions!
De är bara 18 månader men i Danmark har de den åldersgränsen och de har tagit vars tre Danska certifikat.

Neumunster, Tyskland Internationell 31 maj


Lucia blev bästa tik, fick cert och cacib!

Denna dag var mycket varm men Lucia hade bra fart och ville visa upp sig idag.
Domare Guido Schäfer från Tyskland dömde för första gången svensk lapphund, tänderna gick som en dans. Det som är väldigt viktigt är att visa upp rasen med bra temprament så att det blir gott intryck för domare och publik utanför Sverige, det gjorde både Loffe och Lucia.


Tempramentet var det i alla fall inte något fel på, Loffe fick det i sin kritik och ett första pris.

 

Hilleröd, Dansk Kennelklubben Internationell 3 maj

 


Lillmusties Loffe blev Bästa Hane samt Bäst i Rasen med cert och cacib för domare Kurt Nilsson, Sverige
Loffe visade sig från sin bästa sida denna gång!
Lucia ville inte alls visa sig idag.
Ellinore försökte men det var alldeles för varmt
Stå var jag mycket bättre på men man kan inte vara på topp varje gång.Fick ett första pris, kommentar:vill inte visa upp sig för dagen.

 

 

Danmark, Odense Danska Kennelklubben 16 februari 2008


Lillmusties Lucia Bäst i Rasen :-)

Vi hade med oss Lucia och Loffe till utställningen och det var två tikar och en hane som var anmälda. Lucia är det ju meningen att Ellinore ska visa upp men än en gång fick Ellinore jobba istället.Nu vet jag att jag måste träna dessa två unga hundar, Loffe "skuttade" mest runt samt ville inte ställa upp sig, träning! Lucia gick riktigt bra och domaren blev stormförtjust i henne fast att det inte var så mycket päls kvar :-) Fick danska certet och då hon var anmäld i juniorklass får vi inte cacib.Loffe fick 1,1 med Hp.

Allmänt kaos i ringarna, danskarna har nu gått över till att döma efter FCI:s bestämmelser. I vissa ringar var det den "gamla" ordningen och i vissa en blandning.Men det kan bara bli bättre. Lucia skötte sig jättefint i finalringen och gillade musiken.

Lucia ,hösten 07BIRI Norska Lapphundsklubben 4 augusti

Det var första gången vi besökte BIRI utställningen, det var 29 vuxna svenska lapphundar anmälda och vi hade Goliat, Mustie, Loffe och Lucia med oss. Det roliga var att vi fick träffa två tikvalpar som vi sålt till Norge nu i våras.Lillmusties Miessi och Mitzie. Oj vad fina de var och vad de vuxit.De är väldigt lika varandra så det är svårt att skilja på dem. För dagen valde domaren Miessi men det var svårt.De fick väldigt fina kritiker.

Goliat blev Bäst I Rasen och Mustie blev Bästa Tik. Goliat blev även Best In Show och fick till vår glädje ett jätte fint pris som var ett vandringspris skänkt av Ilse Svendsen ocj Jan M.Kristoffersen. Goliat får behålla detta fina pris då han fick högsta poäng. Det är vi väldigt stolta över och tackar så mycket. Vill också tacka alla för en fin utställning och trevligt sällskap och inte minst för att vi fick träffa Mitzie och Miessi :-)

 

Brönby,Köpenhamn 16 september


Lillmusties Goliat 2:a Seniorklass

Så åkte vi över bron till Danmark med Goliat, Mustie, Loffe och Lucia. Det var 8 sv.lapphundar anmälda och 5 av dem var tikar. Ellinore var även med här och hon är en underbar handler och visade upp Lucia på ett suveränt sätt så det slutade med ett dansk cert :-) Jag visade Loffe och även det gick bra, ett Danskt cert även till Loffe :-) Goliat blev Bäst i Rasen och även bästa senior.Det var första gången som Goliat fick tävla i den klassen 7-10 år.Mustie blev Bästa Tik och Lucia blev tvåa efter mamma Mustie!

Goliat fick alltså gå upp i finalringen och tävla om bästa senior, av alla dessa raser blir han placerad som nummer TVÅ, Vilken lycka.!

Nu har Goliat och Mustie en ny titel: KöpenhamnsVinnare 2007

 

Berlin 24-03-07

Vi åkte ner till Berlins internationella utställning där vi anmält GOLIAT, som Tysk Champion blev BIR samt till vår glädje placerade sig på tredje plats i gruppfinalen för domare Hassi Assenmacher-Feyel som dömde de nordiska spetsarna den dagen. En domare som även dömer ofta här hemma i Sverige. Det blev en stor presentation av rasen Svensk Lapphund och många kom och frågade om rasen, det är första gången en Svensk Lapphund placerar sig i gruppfinalen i Tyskland. Det är roligt att visa upp rasen i Tyskland där "nya" raser uppmärksammas så.

Vi hade även med oss MUSTIE och domaren föll för hennes charm, "hon är verkligen för söt, är hon verkligen fem år? Ser ut som en valp med sitt glada kroppspråk", tyckte domaren. Mustie blev BIM och fick sitt cacib, nu är även Mustie Internationell Champion! Tyvärr blev det inte några foto innefrån ringarna.

 

Danmark:
Vårt "andra" utställningsland dit vi ofta åker..
Framgångar vi haft i Danmark är Dansk Rasvinnare som är registrerbar i Danmark. Det är den hund som vunnit flest gånger i rasringen. Köpenhamnsvinnare är en speciell utställning där bästa hane samt bästa tik vinner som får den titeln och den är även registrerbar i Sverige.

Goliat är Dansk Champion ( DKCH ) Dansk RasVinnare ( DKV ) 03, 04, 05 KöpenhamnsVinnare ( KBHV ) 04, 05, 06
E-Mina är Dansk Champion ( DKCH ) KöpenhamnsVinnare ( KBHV ) 02, 04
Mustie är Dansk Champion ( DKCH ) KöpenhamnsVinnare ( KBHV ) 05
Ronja är Dansk Champion ( DKCH )

Norge:
Vi har inte varit så ofta i Norge men det kommer vi att ändra på framöver. Framgång har vi haft redan med Nilla (Ella ) som 1998 vann och blev Nordisk Vinnare samt placerade sig som 4:a i Gruppfinalringen. Även Norsk Champion Goliat vann Nordisk Vinnare 2006 på samma utställningsplats och placerade sig bland de 8:a i Gruppfinalringen.

Finland:
2005 var vi i Finland med Goliat och E-Mina på NordiskVinnare samt FinskVinnare utställning. Golat vann båda dagarna samt med glädje fick vi mottaga ett diplom senare då Goliat även blivit 2:a Bästa svenska Lapphund i Finland.
Goliat Finland 2005

Tyskland: Det är den närmsta utställningsplatsen vi har,Rostock utställningen. Det är endast färjeturen så det är inte långt. Vi har även varit i Dortmund där Goliat blev VärldsVinnare 2003.

Österrike:
Vi åkte ner till Tullin med Goliat på Europa utställningen 2005 och erövrade titeln. Vi träffade flera svenska par därnere och roligast var att träffa Sofie Lönn med sin familj. Att det sedan gick så bra för Kennel Enigma att Sofie gick och vann hela utställningen med sin fina Faraohund Enigma Suprise me som till vardags heter Vega var helt fantastiskt!

Polen:


Vi åkte ner till Världsutställningen i Polen med husvagnen denna gång, det gick bra att köra men oj vad det tog tid. Inga motorvägar här inte! Många svenskar var där och som alltid är det väldigt trevligt att träffas. Alltid blir det några nya personer man lär känna på en sådan här resa.

 

 

 

 

Det var svensk domare, Kenneth Edh som dömde de Svenska Lapphundarna. Det gick väldigt bra och Goliat vann och fick titeln för andra gången.