Lillmusties Kennel
Svensk Lapphund sen 1971
 
 
Hem / Utställning / Blå Gula Hund
 

Utställning

Nya Resultat
Sverige
Utomlands
Uppfödar/Avelsg.
Blå Gula Hund


 

 

 

 

Lillmusties Goliat 2007 års Vinnstrikaste Svenska Ras.


1:a plats på årets BlåGula Hund.


Goliat vann för fjärde året i rad med 66 poäng,tvåan 24poäng trean 18 poäng. Helt underbart att Goliat fortfarande har det speciella som krävs för framgångarna i utställningsringarna.I år blev det en rosa(!) biabädd, snyggt till svart hund och nu ser man honom, istället för i de svarta han vunnit de andra åren :-)


Tavlan med alla de svenska raserna samt den fina rosetten är priset som vi också vann.


Goliats samling från de andra åren.

 

Med heders-priset BLÅ/GULA HUND till årets bästa hund av svensk ras

I många länder har det blivit allt mer vanligt att ge stor uppmärksamhet åt inhemska, nationella, hundraser i form av rasparader etc, inte minst i samband med internationella hundarrangemang.
Så även hos oss. Och nu slår Hundsport.se ett slag för att lyfta fram våra svenska nationalraser.
Detta sker genom den nyinstiftade poängtävlingen BlåGulaHund. Tävlingen, som omfattar samtliga Svenska Kennelklubbens (SKK) Länsklubbas nationella och internationella utställningar under ett kalenderår, är uppsatt av SKKs Internet-tidning www.hundsport.se. Syftet med tävlingen är att uppmärksamma och informera om de svenska hundraserna, och idén har redan före start mottagits på ett synnerligen positivt sätt av berörda ras- och specialklubbar.

Hederspriset "BlåGulaHund" består av en orginallitografi i form av ett diplom, utfört av konstnären Riber Hansson. Motivet på litografin är naturligtvis "Svenska hundraser", vad annars...?.
Litografin är framställd i fyrfärg och i en strikt begränsad upplaga av endast 30 exemplar, av vilka utdelas tre (3) st årligen under en tioårsperiod. Varje blad är numrerat och signerat av konstnären.

Goliat var tre år första gången vi vann en tavla och det var
2003
då en 2:a plats med 23p

2004 Vann Goliat Årets Blå/Gula tävling med 36p!
           Läs mer på Hundsports hemsida.

Här inne i ringen med domare Renee Sporre

2005 För andra gången i rad!!! Goliat vann Årets Blå/Gula tävling med 63 rekord poäng!!!
                          Läs mer på Hundsports hemsida.
                          Reporter samt fotograf Camilla Sedin gjorde därefter ett mycket fint                           Kennelrepotage i Hundsport Nr.3 2006

2006 Tredje gången gillt…1:a plats med 70poäng! De gånger Goliat tävlat i BlåGula detta år          har han vunnit, alltså 5 poängare varje gång och det är vi mäkta stolta över.

Här inne i ringen med domare Renee Sporre